torstai 23. toukokuuta 2013

Tuntuu pahalle, miksi?

Tämä kyseinen päivä on ollut perin mielenkiintoinen. Minulla ei pitkään aikaan ole ollut tämän päivän kaltaista tunnemylläkkää. No, positiivista kaikkineen, ne ovat vain tunteita jotka kaipaavat tulla näkyviksi.

Se mikä tästä päivästä on tehnyt vaikean on se, etten jostain kumman syystä noita tunteita haluaisi myöntää itselläni olevan, saati niitä kohdata. Minkäs teet, ne vyöryivät ylitseni. Yritä siinä sitten olla tyynenä.

Mitä nämä perin epämiellyttävät tunteet sitten olivat?

Varsin tuttuja, hylätyksi tulemisen tunteita. Tunteita, jolloin koen olevani jollain tavoin huono, kelpaamaton. Se miksi nuo tunteet vyöryivät ylitseni, johtui hyvin pitkälti siitä että olin tilanteessa, jossa olin useiden ihmisten kanssa ja tuossa tilanteessa viimeisenä uskoin joutuvani kohtaamaan noita tuntemuksia. Nyt miettien, onneksi sain kohdata.

Huomasin nimittäin sen, että nuo tunteet veivät minulta suurimman osan energiaani koko päivästä. Mitä sitten. Tuleehan noita uusia päiviä ja uusia tunteita. Mietin tämän päivän aikana sitä, että miksi minä en saisi tuntea siten kuin tunnen, miksi minun tulisi yrittää olla tuntematta. EI TARVITSE! Siinä tämän päivän suuri oivallus. Minulla on oikeus tuntea myös negatiivisia tunteita, eikä olla kuin minulla ei näitä  olisikaan. Tuntuu hyvälle myöntää itselleen lupa tuntea. :)

3 kommenttia:

Reflection kirjoitti...

Vähän samaa mietin itse tänään. Miksi sitä yrittää kieltää itseään tuntemasta? Tunteet tulevat kuitenkin. Tulevat ja menevät... jos niihin ei liikaa tartu, niin huonot tunteet eivät pääse valtaamaan alaa. Ne vain tulevat... ja menevät ja antavat tilaa uusille tunteille. Paras olla vain kiitollinen siitä, että ylipäätään tuntee jotain :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, meditointi auttaa kaikenlaiseen pahaan oloon.. Voi jos joka kerta kun ihmisellä on paha olla ja aikoo tarttua pulloon, hän alkaisikin meditoida.. Istuu hiljaa ja kuuntelee sisintään. Tietenkään se ei ole helppoa jos on pieniä lapsia, mutta esim aamulla herää vaikka 10 min ennen kellon soittoa ja meditoi. Etenkin jos on kiireinen ihminen se tekee hyvää. Zen-sanonta: Ihmisen on hyvä meditoida 20 minuuttia päivässä, jos on kiireinen ihminen, niin tunti päivässä, tai jotakin sinnepäin

Kimmo kirjoitti...

Kiitokset teille molemmille kommenteistanne.

Tunteet ovat olleet minun kompastuskiveni todella pitkään. Ehkäpä juuri tuo nykyinen opinahjoni on juuri oikeassa hetkessä meneillään noiden tunteiden käsittelyä ja hyväksymistä opiskellessani.

Eräänlainen hiljentyminen on ollut minulla käytössä jo useiden vuosien ajan. Olen löytänyt tuon avulla yhteyden sisimpääni. Niin kauan kun harjoitan tuota tuiki tärkeää osaa elämästäni, jaksan huomattavan paljon paremmin. Oikea meditointi on asioita, joita olen aikonut heti oikeassa hetkessä käytännössä kokeilla.

Tänään on hyvä, raitis päivä. Olen kiitollinen siitä.