perjantai 17. elokuuta 2012

Suuria pohdintoja, pienen ihmisen

Tässä hetkessä opettelen luottamaan elämässä jälleen siihen, että asiat järjestyvät kun niiden aika on. Jotenkin mietin tässä sitä, kuinka minun ei tarvitsisi huolehtia yhtään siitä, jos nyt en aivan tälle viikolle alan töitä saisikaan. Olen kuitenkin kuluneen kuusi vuotta istunut kiltisti koulunpenkillä, joten haitannekko vaikka hieman pidän vapaatakin. Taloudellisesti se on tässä hetkessä siinä mielessä mahdollista, kun on tottunut opintorahan suuruisella tulolla elämään jo pidemmän aikaa, niin siihen nähden työmarkkinatuki tuntuu jo isolta rahalta.

Toisaalta vaikuttaa siltä, ettei minulta tässä hetkessä koko tulevan syksyn ajalta puutu tekemistä. Olen mukana Irti huumeista ry:n toiminnassa ja sitä kautta kuulosti poikivan tekemistä kokolailla paljon. Lisäksi suostuin Pelirajat'on vertaisryhmäohjaaja koulutukseen, joten siinä on seuraava käsillä oleva prokkis odottamassa. Lisäksi kun on pari kappaletta noita omia projekteja valmiina sekä tällä hetkellä mietinnän alla haenko ensi maaliskuulla alkavaan kouluun, joka olisi kestoltaan jälleen neljän vuoden mittainen, joten ei taida olla tekemisen puutetta luvassa. Perhettä unohtamatta.

Uskon kuitenkin tänään siihen, että minä ja perheeni emme kuole nälkään, vaikka tällä hetkellä näyttää todellakin siltä, ettei ainakaan noita IT-alan töitä kovin ovista ja ikkunoista tarjotakkaan. Toisaalta tänään ajattelen niin, että minulla voisi ollakkin enemmän annettavaa sellaisissa töissä, joissa saan olla ihmisten kanssa suorassa vuorovaikutuksessa, käyttäen elämäni varrella kertynyttä kokemusta erinäisistä asioista. Nähtäväksi jää, mihin elämä minua kuljettaa.

Sen tässä tänään päätin, että ensi maanantaista alkaen alan paketoida sen pitkään suunnitteilla olleen kirjan, josko siitä jotakin saisi aikaiseksi taas toisille samankaltaisten ongelmien kanssa tässä hetkessä vielä painiville. Minun elämä kun tänään on melkolailla kaikinpuolin enempi kuin tasapainoista, joten minulla on mahdollisuus antaa myös toisille jotain.

Toisaalta olen koko loppukesän lähetellyt edestakas erinäisiä hakemuksia, joten ei se nyt mikään maata kaatava uutinen olisi, jos tässä syksyn päälle työmarkkinoille tulisi kutsua noihin tietoteknisiin hommiinkin, joten sinällään valtakunnassa kaikki hyvin, tänään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, askel kerrallaan.