tiistai 14. toukokuuta 2013

Unelmat toteutuvat. Yksi kerrallaan.

Heräsin tänä aamuna poikkeuksellisen alkaisin, pohtimaan elämääni.

Kulunut reilu 7 vuotta on antanut minulle uskomattoman paljon. Elämän.

Vielä ennen raitistumistani, en löytänyt elämääni mistään minkäänlaista toivoa. Kaikki oli vain yhtä sysimustaa mössöä. En varmasti olisi saanut enää kovin montaa mahdollisuutta selvitä itsemurhayrityksistäni, niin ahkerasti sitä yritin.

Alkaessani kulkea kohti raitista päivää, pelkäsin elämää ja ihmisiä. Pelkäsin kaikkia ja kaikkea. Jonkin ajan kuluttua elämä ohjasi minut luottamaan yhteen ihmiseen, kohdaten hylätyksi tulemisen pelkoni. Tuosta hypystä sai alkunsa prosessi, joka on tuonut minut tähän päivään, päivään jossa kaikki on mahdollista niin kauan kuin omalta osaltani pidän huolen siitä että tämä päivä on raitis.

Olen saanut kasvaa eroon peloistani. Lisäksi olen saanut opiskella itselleni pari ammattia. Saanut takaisin perheeni sekä läheisteni luottamuksen. Samoin kuin luottotietoni. Olen saanut useita, hyviä ystäviä. Olen saanut takaisin terveyteni sekä fyysisesti että psyykkisesti. Lisäksi olen saanut toteuttaa kourallisen unelmiani, viimeisimpänä eilen saaden huristella illalle inssiajon jälkeen moottoripyörälläni pitkin baanaa. Kuitenkin koen yhtenä tärkeimmistä opeistani raittiudessa sen, että olen saanut opetella sen mitä kohdallani tarkoittaa se, että on parempi antaa kuin olla aina vaatimassa itselleen. Saan tänään tehdä työkseni juuri sitä mitä tässä hetkessä parhaiten osaan. Olen siis saanut äärettömän paljon. Olen saanut kaiken. Toisin sanoen, elämän. Kaikki tuo olisi tuhottavissa silmänräpäyksessä, tarttuessani pulloon. Onneksi tänään minun ei tarvitse, vaan voin kohdata elämän ja sen haasteet selvänä. Ottaen raakana sen, mitä sillä on tarjota. Koska ymmärrän tänään sen että suurimmassakin vastoinkäymisessä on piilotettuna kultaakin kalliimpi oppi matkalla ihmisyyteen, kasvussa omaksi aidoksi itseksi. Tänään en halua paeta itseäni enkä elämää. Tänään haluan kohdata itseni. Elää elämää raittiina, päivän kerrallaan.

Ollen kiitollinen toisesta mahdollisuudestani.