lauantai 20. joulukuuta 2008

GA:n 6. askel

"Olimme täysin valmiit pääsemään eroon näistä luonteemme heikkouksista"
Toipumisohjelman 12 askelta
"Seuraavassa joitakin luonteemme heikkouksia:
Vihanpito, häikäilemättömyys, ahdistuneisuus, fanaattisuus, omahyväisyys,
toisten tuomitseminen, epärehellisyys, itsekeskeisyys,
väärä ylpeys pelko, turhautuminen, vihamieleisyys, kärsimättömyys, riittämättömyys, suvaitsemattomuus, kateellisuus, laiskuus, rienaaminen, viivyttely, tunnontuskat, kauna, kostonhalu, itsekkyys, itsesääli, omanvoitonpyynti, huolestuneisuus.
Talon siivoaminen ei ole helppoa etenkään silloin, kun likaa on kertynyt jopitkältä ajalta. Useimmat pakonomaiset pelurit, jotka ovat liukastelleet läpielämänsä piiloutuen itseltään, pyrkivät nyt poistamaan naamionsa nähdäkseen itsensä selvemmin.--
Neljännessä askeleessa löysimme monia väärinkäytöksiä, minkä jälkeen pyrimme tiedostamaan ne. Viidennessä askeleessa myönsimme ja keskustelimme jonkun toisen kanssa näistä puutteellisuuksistamme. Helpotus oli suunnaton. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan saimme kokea vapautta. Voit tuntea pystyväsi siihen, jos harjoitat ohjelmaa ja jos pyydät ja hyväksyt korkeamman voimasi avun. Kuudennessa askeleessa nämä luonteesi epäsuotuisat piirteet tulee työstää ja poistaa, jos haluat parhaan mahdollisuuden pysäyttää sairautesi. Tiedämme jo,että luonteen virheet ja kielteiset tunteet todella häiritsevät tyyneyttämme. Pyri tyyneen mieleen ja huomaat, että päämäärän tiellä on vain vähän esteitä. Ennen oli kaikki häiriöksi. Nyt se mitä tiedämme, estää meitä palaamastavanhaan elämäntapaan."
Toipumisohjelman 12 askelta
Minun elämäni todellakin kulki niin vääjäämättömästi kohti täydellistä tuhoa, että päästyäni tämän askeleen kohdalle, olin todellakin täysin valmis luopumaan/luovuttamaan ja antamaan kaikki luonteen heikkouteni pois, jos vain joku tai jokin ne minusta poistaisi.
Ajan kuluessa olen oppinut huomaamaan, että luonteen heikkouksien poistaminen vaatii ongelmaiselta itseltään vain sen, että pitää huolen omasta osuudestaan asioissa. Olen huomannut myös sen, että kaikkein kauheimmat heikkoudet(riippuvuudet) poistetaan/poistuu, jos itse on valmis tekemään oman osuutensa. Pakonomaisten riippuvuuksien poistuminen omalla kohdallani on vaatinut minulta vain sen, että opettelin käymään ryhmässä, puhumaan omista asioistani/oloistani mahdollisimman rehellisesti, sekä omaa tahtiani tutustuin ohjelman 12 ehdotukseen.
Nyky hetkessä minulla ei ole enää mitään tarvetta juoda, syödä mitään huumaavia "nappeja", eikä pelata. Noiden riippuvuuksien kohdalla, minulla todellakin löytyi oma pohja, joka mahdollistaa sen tarvittavan nöyryyden, jonka tämän askeleen ottaminen edellyttää. Nöyryys, tuo ominaisuus, joka on ihmiselle välttämätön, mikäli haluaa pysyä oikealla tiellä. Nöyryydestä tarkemmin seuraavassa askeleessa..