keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

AA:n 12. Askel

"Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman alkoholisteille sekä toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme."

Hengellinen herääminen?? Tämä on AA:n 12. askeleen mukainen määritelmä hengellisestä heräämisestä:

Jos puhutaan jonkun ihmisen hengellisestä heräämisestä, tarkoitetaan ennen kaikkea sitä, että hän nyt kykenee tekemään, tuntemaan ja uskomaan sellaista, mihin hän ei aikaisemmin omin voimin pystynyt. Hän on saanut osakseen lahjan, joka hänelle merkitsee tietoisuuden ja olemassaolon aivan uutta tilaa. Hän on päässyt polulle, joka todella johtaa jonnekkin. Elämä ei enää olekkaan tarkoituksetonta. Hengellisen heräämisen saanut ihminen on sananmukaisesti muuttunut toiseksi, sillä hän on löytänyt voimanlähteen, jonka hän aikaisemmin on jollakin tavalla kieltänyt itseltään. Hän huomaa nyt omaavansa siinä määrin rehellisyyttä, suvaitsevaisuutta, epäitsekkyyttä, mielenrauhaa ja rakkautta, ettei aikaisemmin olisi voinut kuvitella sellaista mahdolliseksi.

No mitä ja miten tuota sanoman saattamista sitten toteutetaan?

Sanoman saattamista on yksinkertaisuudessaan jo se, että käy ryhmissä ja puhuu omista kokemuksistaan. Toisaalta jos mennään pidemmälle, sanoman saattamista voi tehdä käymällä vierailemassa erilaisissa päihdekuntoutus paikoissa, sairaaloissa tai vaikka olemalla yhteydessä näihin paikkoihin ja antamalla omat tietonsa ja pyytämällä tarpeen tullen henkilökuntaa ottamaan yhteyttä, jos sopivaa avun tarpeessa olevaa ihmistä löytyy.

Omalla kohdallani sanoman saattaminen on tapahtunut käymällä ryhmissä, toimimalla AA-kummina, vierailemalla sairaalassa ja samaisessa kuntoutuspaikassa, josta itse raittiuden alun saavutin, sekä aina tilaisuuden tullen kertomalla oman tarinansa sellaiselle henkilölle, joka kamppailee viinan kanssa. Jokaiselle kyllä löytyy omankokoiset saapikkaat, joissa omaa osuuttaan voi toimittaa. Näiden periaatteiden toteuttaminen kaikissa toimissa on sitten omalla kohdallani sitä, että pyrin elämään noiden ehdotusten pohjalle rakennettua elämää ja ainakin tällä hetkellä siitä on ollut suunnaton hyöty jo pelkästään parisuhteelle, joka on herännyt aivan uuteen kukoistukseen useiden vaikeiden vuosien jälkeen. Nyt on sitten omat kokemukseni askelten osalta alustavasti purettuna, joten tästä eteenpäin kirjoittelen tästä raittiin elämän autuudesta :)

Elämä kantaa ja raitis elämä kannattaa. Tupakkaa tekee kyllä valehtelematta mieli välillä aivan armottomasti, mutta itse vieroitusoireet eivät ole mitään verrattuna pahinpiin vieroitusoireisiin joita kohtasin pillereiden vieroitushoitojen aikaan. Voimattomuus ja luovuttaminen, siinä avaintekijät tässäkin "taistelussa".

Jatketaan taas tästä..