perjantai 1. helmikuuta 2013

Ihminen tavattavissa

Elämä näyttää minulle jälleen eräällä tavalla haasteellisuutensa. Tällä kertaa kylläkin pelkästään positiivisessa valossa.

Olen kohta vuoden verran tehnyt matkaa, tavoitteena pääsy opiskelemaan Tommy Hellstenin järjestämään Ihminen tavattavissa mentor -koulutukseen. No viime maanantaille tästä tuli totta. Kävin pari viikkoa sitten haastattelussa ja tulin valituksi niiden onnellisten kahdeksan joukossa, jotka tuohon ainakin minun kovasti arvostamaani koulutukseen pääsivät osallistumaan. Lisää seikkailua tutkimusmatkalla itseeni. Matka käynnistyy näiltä osin 11. päivä, kun meillä on ensimmäinen tapaaminen ja koulutuksen info Helsingissä. Mielenkiinnolla odotan tulevia haasteita. Oikeastaan jo hieman malttamattomana.

Elämä kantaa tänäänkin. Edelleen kaiken taustalla mahdollistajana on tämän päivän raittius. Todella mielenkiintoisia tilaisuuksia tulee eteen tasaiseen tahtii ja mitä mielenkiintoisempia ihmisiä polullani vierailee joka päivä. Elämä tuntuu todella hyvälle.

Luentokeikkoja on jo tehdä asti ja lisää tulee tasaiseen tahtiin. Lisäksi olemme parin eri toimijan kanssa virittelemässä päihdepuolelle bisnestä jonka tarkoituksena olisi tuoda ainakin näin alkuvaiheessa todella monipuolinen osaaminen avokuntoutuksen muodossa. Minun lisäkseni kun tähän prokkikseen on tällä hetkellä osallistumassa psykologi sekä päihdepuolella itsensä tohtoriksi väitellyt alan rautainen ammattilainen.

Asiat järjestyvät yksi kerrallaan, juuri oikeassa aikataulussa. Minun tulee vain pitää omalta osaltani huolta siitä, että jatkan päivän kerrallaan hiihdellen sitä tasaista latua, jota jo niin moni ihminen on edelläni ollut avaamassa. Tänään ymmärrän myös sen, että tuossa sauvoessani, pidän osaltani huolen siitä, että jäljessä tuleville on latu myös auki.

Elämälläni on tänään suunta. Elämälläni on tänään määränpää. Elämälläni on tänään tarkoitus. Mitä muuta enää voisin siltä olla vailla? En yhtään mitään, koska minulla on kaikki mitä tässä hetkessä tarvitsen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Just noin,

päivä päivältä. Sää hoidat hommat ja sulla on vielä elämä edessä.

Tsemppiä toivoo

-Hukka

Anonyymi kirjoitti...

Hei Kimmo! Onko sinulla mitään vinkkiä, miten päästä eroon pahasta syömisriippuvuudesta (bulimia). Ahmiminen on minun huumeeni ja vaikka olen nyt tehnyt kaikkeni yrittäen täsmäsyödä eli syödä säännöllisesti, monipuolisesti ja kohtuullisen herkuttelun sallien, niin silti ahmimishimoa on ihan älyttömän vaikea vastustaa. Miten sen ahdistuneen, tyhjän olon kestää? Mikä voisi auttaa pääsemään siitä yli? Voinko luottaa siihen, että ahdistus joskus helpottaa? Kun tuntuu, että elämä on niin tyhjää, yksinäistä ja turhaa. Terveisin, Nainen 26 v.

Kimmo kirjoitti...

Kiitokset Hukka. Päivä kerrallaan eteenpäin, luottaen siihen että elämä antaa vain sen verran, mitä jaksaa kantaa.

Hei Anonyymi.

Tästä bulimiasta allekirjoittaneella ei varsinaisesti ole paljon kokemusta jaettavana, mutta erinäisistä riippuvuuksista sekä niiden toimintamekanismeistä sitäkin enemmän.

Minä pysyttelen kokemusten jaossa, en sinällään koe olevani oikeutettu jakamaan kenellekkään mitään neuvoja, mutta tuohon ongelmaasi voin sen kertoa, että mitä enemmän pystyt pureutumaan tuon riippuvuuden taustalla vaikuttavista tunnelukoista, sitä paremmat mahdollisuuden sinun on tuosta toipua.

Uskon nimittäin niin, että näissä erilaisissa riippuvuuksissa on se samankaltainen piirre/ominaisuus, että ne tavalla tahi toisella liittyvät tunne-elämän rikkinäisyyteen. Eheyttämällä tunne-elmää, eheyttää itseään ja sitä kautta ei ole tarvetta paeta ahdistavia tai pelottavia tunteita, vaan niitä oppii prosessoimalla myös käsittelemään, kohtaamaan ja hyväksymään osaksi elämää.

Itselläni nämä erinäiset riippuvuudet ovat osoittaneet sen, että niin kauan kuin prosessoin itseäni sekä menneisyyttäni, vapautuen elämään tätä hetkeä kantamatta taakkaa menneestä tai murehtimatta tulevaa, saan elää päivän kerrallaan ilman tuota ahdistavaa pakkomiellettä moninaisin tavoin paeta omia tunteitani mihinkään riippuvuuksiin.

Kirjoittele minulle s-postia, niin voin antaa kaiken kokemukseni käyttöösi matkalla vapauteen. Sillä jos minä olen selvinnyt, sama mahdollisuus on myös sinulla.