sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Hyvä olla. Hyvä elää.

Jotenkin tuntuu taas siltä, että olen suorittanut elämää siinä määrin, että on aika mennä kontalleen. Toisin sanoen, omalla kohdallani elän tätä raitista elämää eräänlaisissa sykleissä, joissa ensin ajan itseni piippuun kaikella tekemisellä ja touhottamisella, tullakseni siihen pisteeseen etten enää jaksa touhottaa, vaan tipahdan polvilleni väsymyksestä huohottaen. Samalla hetkellä mieleni valtaa ääretön kiitollisuus vallitsevista olosuhteista. Joku voisi kysyä, miksi ihminen joka sanoo toisaalla kaiken olevan hyvin, ajaa itsensä äärettömään väsymykseen, ennen kuin antaa itselleen luvan pysähtyä nauttimaan elämästään. Minun kohdallani tuo on vain sitä, etten tietoisesti kykene tekemään tuota luovuttamista, enkä toisaalta osaa vielä elää siten, että tarpeeksi pysähtyisin tutkimaan elämää, oivaltaen kokonasivaltaisesti sen, että juoksen itseäni taas pakoon kaikella kiireellä.

Joku on joskus sanonut, että kiire on tulos vääristä valinnoista. Omalla kohdallani kiire tulee siitä, että nyt tässä hetkessä elämääni, päiväni täyttyvät kaikesta kivasta tekemisestä, joita en vielä osaa pistää tärkeysjärjestykseen, vaan haluaisin tehdä kaiken :)
No toisaalta ymmärrän itseäni siinä, etten ole vasta kun muutaman hetken saanut elää siten, että ylipäänsä kykenen tekemään asioita saaden niistä hyvää mieltä, vaan olen aina pelännyt kaikkea kivaakin tai niihin liittyviä paikkoja ja ihmisiä. Tänään minun ei tarvitse pelätä, mutta se kultaisen keskitien löytäminen kaikessa tekemisissään vienee vielä hetken. Toisaalta niin kauan kun minun tekemiseni ei vahingoita muita, suon itseni edetä tällä tavoin haparoiden, koska ennemmin tai myöhemmin löydän kyllä itselleni sen kohtuullisuuden.

Kiitollisin mielin, matka jatkukoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noinhan se paljolti menee. Viinattomuuden tilalle tulee helposti muita addiktioita, joista saa tyydytystä.
Työnarkomaani olen minäkin. Olen hyväksynyt, että olen suorittaja, joka tekemisillään vakuuttaa itselleen ja muille olevansa okei ja siis hyväksytty. En enää hengästymiseen asti vouhota,mutta herkästi innostun milloin mistäkin puuhasta. Otan siitä ns. kaiken irti, sitten useimmiten se jää, kun löytyy taas uutta mukavaa ja luovaa.
Mitäs se Tyyneys-rukous sanookaan...

Kimmo kirjoitti...

Juuri näin. Itselläni nyt suorittamista ja muutakin äärilaita elämää on viimeiset viikot hillinnyt kunnon flunssa. Kun ei jaksa kuin pakolliset, tuntuu hyvälle se, ettei tarvitsekkaan tehdä enempää. Voi kun voisi tuntea tuon saman, vielä kun flunssa helpottaa. Kaikki aikanaan. Tyyneyttä hyväksyä... :)